Puterea minții – Crearea viitorului ideal

Te-ai gândit vreodată la câte gânduri avem într-o zi?

Conform cercetărilor, avem între 60.000 și 70.000 de gânduri într-o zi, iar 90% dintre aceste gânduri sunt aceleași cu cele din ziua precedentă. Acest lucru înseamnă că, dacă credem că gândurile sunt conectate la viața noastră, atunci aceleași gânduri duc întotdeauna la aceleași alegeri, aceleași alegeri duc la aceleași comportamente, iar aceleași comportamente creează aceleași experiențe. Aceste experiențe produc aceleași emoții, care conduc la aceleași gânduri.

Biologia ta, circuitele tale neuronale, neurochimia, hormonii neuronali și chiar expresia ta genetică sunt egale cu modul în care gândești, acționezi și simți, ceea ce se numește personalitatea ta, iar personalitatea ta creează realitatea ta personală. Așadar, dacă dorești să îți creezi o nouă realitate, va trebui să schimbi modul în care gândești.

Trebuie să începi să reflectezi la ceea ce ai gândit până acum și să faci schimbări. Trebuie să devii conștient de gândurile tale „inconștiente” și să le observi. Trebuie să fii atent la obiceiurile și comportamentele tale automate și să le modifici. Trebuie să te uiți la emoțiile pe care le trăiești în fiecare zi și care sunt legate de trecutul tău și să decizi dacă acele emoții își au locul în viitorul tău.

Majoritatea oamenilor încearcă să-și creeze o nouă realitate, cu aceeași personalitate, iar acest lucru nu funcționează. Trebuie să devii literalmente altcineva. Creierul tău este organizat pentru a reflecta tot ceea ce știi din viața ta; este o înregistrare a trecutului. Este un artefact al tuturor lucrurilor pe care le-ai învățat și experimentat până în acest moment. Așadar, dacă te trezești în fiecare dimineață și faci aceeași rutină, creierul tău nu se schimbă deloc.

Există un principiu în neuroștiință care spune că celulele nervoase care se activează împreună, se conectează între ele. Dacă ai aceleași gânduri, faci aceleași alegeri, demonstrezi aceleași comportamente, reproduci aceleași experiențe care imprimă aceleași rețele de neuroni în aceleași tipare, iar apoi produci aceleași emoții, îți cablezi creierul într-o semnătură foarte finită.

Până la vârsta de 35 de ani, devii un set de comportamente memorate, obiceiuri inconștiente, reacții emoționale automate, credințe, percepții și chiar atitudini care funcționează exact ca un program de calculator.

Vestea bună este că de fiecare dată când înveți ceva nou, faci noi conexiuni în creierul tău. Asta înseamnă învățarea, crearea de noi conexiuni sinaptice. Atunci când înveți o informație, dublezi numărul de conexiuni din creier. Dar, dacă nu revizuiești informația respectivă, aceste circuite se dezmembrează în câteva ore sau zile.

Dacă învățarea înseamnă crearea de noi conexiuni sinaptice, atunci memorarea înseamnă menținerea și susținerea acestor conexiuni.

Creează-ți un viitor definit de o viziune a viitorului, nu de amintiri din trecut.

Gândurile și informațiile noi ar trebui să ducă la alegeri noi, alegerile noi ar trebui să ducă la comportamente noi, iar comportamentele noi ar trebui să creeze experiențe noi. Aceste noi experiențe ar trebui să producă noi emoții, care ar trebui să conducă la noi gânduri. Asta se numește evoluție.

Dacă creierul tău este o înregistrare a trecutului și nu ai o viziune a viitorului, atunci trăiești în trecut și nu vei ajunge niciodată la acel „nou” viitor.

Începe să te gândești la ceea ce ai gândit până acum și fă schimbări. Conștientizează-ți gândurile inconștiente și observă-le. Fi atent la obiceiurile și comportamentele tale automate și modifică-le. Privește emoțiile pe care le trăiești în fiecare zi și care sunt legate de trecutul tău și decide dacă acele emoții își au locul în viitorul tău.

E timpul să începi să îți creezi o nouă realitate, prin schimbarea gândurilor, obiceiurilor și emoțiilor pentru a te alinia cu viziunea ta din viitor.

Distribuie articolul și altora, prin link-urile de mai jos…

Related Posts